Aksjon tryggere kirkevei 31. okt. 2021

Aksjon tryggere kirkevei 31. okt. 2021

Publisert av Kåre Henry Simonsen den 10.11.21.

Mange gode krefter slo seg sammen søndag, den 31. oktober 2021, og markerte den farlige veien fra Andebu sentrum opp til kirka. Mer enn ti samarbeidspartnere, både frivillige organisasjoner i Andebu og Sandefjord kommune var med og organiserte og støttet, og fylkeskommunen var også representert.

Lions Club Andebu deltok på to måter i arrangementet. For det første bidro vi økonomisk til at flygelet kunne flyttes til kirka denne kvelden, slik at det i det hele tatt ble en kirkekonsert. Vi stilte også med frivillige vakter langs ruta der toget gikk. Alle i toget var utstyrt med gule refleksvester, men vi i Lions hadde hodelykter for anledningen, og vår logo var godt synlig langs ruta. 

Ca 100 mennesker iførte seg refleksvester og marsjerte fra Kiwi til kirken, med start kl. 17.00. Mørket hadde akkurat senket seg, og fakkelboksene langs ruta skapte et stemningsfullt lys. Både barn og voksne deltok, og samlet seg på kirkebakken etter endt tog. Der fikk barna noe godteri og de voksne fikk kaffe og boller. Praten gikk og været var godt mens vi pratet og hørte på appeller.

Bjørn Aamodt ledet og bandt arrangementet sammen, og både ordfører Bjørn Ole Gleditsch og siste ordfører i gamle Andebu kommune og nå varaordfører i Sandefjord kommune, Bjarne Sommerstad, talte og roste engasjementet for trygge veier. Sommerstad hevdet at han muligens var litt inhabil, men mener bestemt at Andebu kirkegård er den vakreste kirkegården i alle fall i gamle Vestfold fylke. Et sted som mange besøker for å stelle en eller flere graver, men også et sted der det går an å sitte og tenke litt, kanskje filosofere under trekronene. Her har mennesker kommet og gått i snart tusen år.

Unni Fjellin, leder i Andebu Pensjonistforening, holdt også en varm appell som initiativtaker til denne aksjonen. Deretter gikk vi inn i kirka og benket oss til konsert. Arve Høiberg holdt en liten hilssen fra fylkeskommunen, der han er leder i Samferdselskomiteen.

Familien Sabbah er musikere i verdensklasse, og vi er svært heldige som har dem i vårt nærmiljø. Dette var den første konserten de holdt i Andebu. Til tross for at barna er unge, så har de slått mange eldre barn og ungdommer i konkurranser i Norge og Europa. Vi fikk en opplevelse, vi som var der. Dette ble et minne for livet.

Til slutt sørget vi for, sammen med andre vakter, at deltakerne i aksjonen kom seg trygt ned til sentrum. For oss i Lions Club Andebu var det hyggelig å se hva vi kan få til lokalt, en søndagskveld i oktober, som til og med var Haloween.