Januarmøtet 2024
Publisert av Kåre Henry Simonsen den 27.02.24.
Januarmøtet avholdt vi denne gangen på Nortura, Sem. Vi var så heldige å ha fått invitert oss inn
på denne kjempebedriften i vårt nærområde. President Jan S tok oss imot i porten, og geleidet oss
opp i flott møterom, der Kristian S ønsket oss velkommen til omvisning og orientering om Nortura.
Kjekt for oss å ha medlemmer som er innafor i en slik bedrift!
Programmet for kvelden var slik: Først omvisning i to grupper, så orientering om bedriften med
lysbilder ved Kristian S., akkompagnert av Wienerpølser med brus og tilbehør. Pølsene selvsagt fra
egen produksjon. En avdeling med klubbsaker, og til slutt noen ord fra Jan om hans fagfelt på
Nortura: Pakking.
Vi fikk se hovedtrekkene i produksjonslinjen ifra halve griser kom inn på rad hengende i en krok i ei
skinne i taket. De ble tatt ned og skåret i de ulike stykningsdelene. Farse ble lagd, og pølser ble
stappet, noen helt maskinelt, og andre med litt mer menneskelig hjelp. Til slutt kom det ferdige
produkter ut på løpende bånd, både grillpølser og leverpostei. De ble pakket på paller og satt på
kaldt lager til videretransport til mottakerne, bl a ASKO.
Både omvisningen og presentasjonen etterpå ved Kristian S viste hvor stort anlegget er. Fint var
det å høre og oppleve at mattrygghet og matsikkerhet står så høyt opp på prioriteringslista. For
oss gubbene i vår beste alder ble det litt smil og latter da vi skulle ha på oss beskyttelsesantrekk på
våre til dels støle kropper.
Siste innslag var Jan, som fortalte litt om prinsippene for pakking av varer.
Takk for oss! Vi hadde en strålende hyggelig og informativ kveld!